Hírek


Tájékoztató az Online Szabványkönyvtár kedvezményes előfizetéséről

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. december 30-ig minden új Online Szabványkönyvtár előfizetést 51.000 Ft-tal támogat, azaz felhasználóhelyenként ennyivel kevesebbet kell fizetni az eredeti előfizetési díjnál. A támogatást 2019. december 30-ig, illetve/vagy a rendelkezésre álló támogatási összeg határáig lehet igénybe venni az előfizetési szándékok bejelentésének sorrendjében, illetve időrendjében

 

Szabvány a készelemes fém munkaállványokról

A Magyar Szabványügyi Testület december 1-jén tette közzé az MSZ 13020 Készelemes fém munkaállványok létesítésének, használatának és bontásának követelményei szabványt, mely az ugyanezt a címet viselő 2016-os előszabvány korszerűsített változata, továbbá egy új melléklet beépítésével visszavonja és helyettesíti az 1983-as MSZ 13017 Készelemes könnyűállványok szabványsorozatot.

 

Áttérés a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok Kézikönyv (MEES) 2.0 változatára

2019. október 16-án megjelent a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok kézikönyv (MEES) 2.0 változata az Egészségügyi Közlöny LXIX. évfolyam 17. számában, amely az eddigi MEES 1.0 kézikönyvet váltja fel. Az akkreditált tanúsító testületek és a tanúsított szervezetek új szabványra való áttérésével kapcsolatos információkat a Nemzeti Akkreditálási Hatóság a 2019. november 15-én hatályba léptetett Áttérési ütemterv a Magyar Egészségügyi Ellátások Standardok (MEES) 2.0 alkalmazására című dokumentumában rögzítette.

 

Az MSZT új ügyfele – a minőségirányítási rendszer tanúsítása területén – az Insento Pro Kft.

Az Insento Pro Kft. az autóiparban az autógyártók és beszállítóik, továbbá az elektronikai termékgyártók számára nyújt szolgáltatást, elsősorban megfelelőségvizsgálaton alapuló minőség-ellenőrzést, válogatást és utómunkálást. A szervezet célja, hogy szolgáltatását a lehető legmagasabb szakmai színvonalon végezze. Az MSZT 2019-ben döntött a minőségirányítási rendszerük tanúsításáról.

 


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

5G

Tájékozódjon az 5G technológia legújabb szabványosítási híreiről!

Rendszerszabványok