Hírek


Fűszerek régen és ma

A sáfrány, a vanília, a szerecsendió és egyéb egzotikus fűszerek egykor annyit értek, mint az azonos súlyú arany – városokat és uralkodókat tettek gazdaggá. A fűszer-kereskedelem évszázadokon át fontos szerepet töltött be, mely a hatalomról és a gazdagságról szólt. Számos értékes fűszer Indiából, Kínából és Indonéziából származott.

 

Az ellátás helyén végzett vizsgálatok (POCT)

2021. február 1-jén megjelent az MSZ EN ISO 22870 Az ellátás helyén végzett vizsgálatok (POCT). Minőségi és felkészültségi követelmények szabvány magyar nyelvű változata, amely olyan kórházak, klinikák, valamint ambuláns ellátást nyújtó egészségügyi szervezetek számára készült, amelyek POCT-t is végeznek.

 


Sikeres, új MSZ ISO/TS 22163:2017 szerinti rendszer tanúsítási és IQNet SR 10 megújító eljárás a Stadler Magyarország Kft.-nél

A Stadler Magyarország Kft.-t 2005-ben alapították, a Stadler szerviz divíziójának tagjaként. A szerviz divízión belül kötöttpályás járművek karbantartását, hibaelhárítását, javítását, mosását, tisztítását, továbbá a vasúti járművek hordműveinek, futóműveinek, forgóvázainak szerelését és javítását végzik a pusztaszabolcsi és szolnoki telephelyeiken.

A vállalat az MSZ EN ISO 9001 (MIR), az MSZ EN ISO 14001 (KIR), majd az IQNet SR 10 szerinti társadalmi felelősségvállalás irányítási rendszerének tanúsíttatását követően 2020 decemberében az MSZ ISO/TS 22163 (VIR) szabványnak való megfelelőségét is igazolta.

 

Az MSZT új ügyfele – minőségirányítási rendszer tanúsítása területén – a Radchem Kft.

A Radchem Kft.-t 2016. március 24-én alapították. Kezdetben sugárvédelmi tanácsadással, sugárvédelmi rendszerek tervezésével és sugárvédelmi mérőeszközök kereskedelmével foglalkoztak. A megnövekedett piaci érdeklődésre és igényekre reagálva a cég tovább bővítette tevékenységi körét a zárt radioaktív sugárforrások import- és reexport-kereskedelmére, illetve saját tervezésű berendezések gyártására. Vezetői döntésük alapján tevékenységük támogatására bevezették a MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert, melynek sikeres működtetése a Magyar Szabványügyi Testület tanúsítási eljárása során bizonyítást nyert.

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok