Hírek


Hegesztési szabványok magyar nyelven

Megjelentek az MSZ EN ISO 15607:2020 Fémek hegesztési munkarendi előírása és hegesztési munkarendjének minősítése. Általános szabályok (ISO 15607:2019), az MSZ EN ISO 15612:2018 Fémek hegesztési folyamat-előírása és minősítése. Minősítés sztenderd hegesztési folyamat-előírás átvételével (ISO 15612:2018), az MSZ CEN ISO/TR 20172:2022 Hegesztés. A fémek csoportosítási rendszere. Európai anyagok (ISO/TR 20172:2021) és az MSZ EN ISO 13916:2018 Hegesztés. Az előmelegítési hőmérséklet, a sorközi hőmérséklet és az előmelegítés-fenntartási hőmérséklet mérése (ISO 13916:2017) szabványok magyar nyelvű változatai.


Fűrészáruszabványok magyar nyelven

Megjelentek az MSZ EN 1309-3:2018 Hengeres faanyagok és fűrészáru. Mérési módszerek. 3. rész: Fahibák és biológiai károsodások, az MSZ EN 1313-1:2010 Hengeres faanyagok és fűrészáru. Megengedett méreteltérések és ajánlott méretek. 1. rész: Fenyő fűrészáru, valamint az MSZ EN 1316-1:2013 Hengeres faanyagok lombos fafajokból. Minőségi osztályozás. 1. rész: Tölgy és bükk szabványok magyar nyelvű változatai.

 

Karbantartási/vagyonkezelési szabványok

Magyar nemzeti szabványként, de még csak angol nyelven érhetők el az MSZ EN 17485:2021 Karbantartás. Karbantartás a tárgyi eszközök kezelésén belül. Keretrendszer a tárgyi eszközök értékének növelésére, teljes életciklusuk alatt, az MSZ EN 16446:2015 Karbantartás. Fizikai eszközök kezelése keretében végzett karbantartás, valamint az MSZ ISO 55000:2015 Vagyongazdálkodás. Áttekintés, alapelvek és terminológia szabványok. Ezek közül a legújabb az MSZ EN 17485:2021, amely karbantartási módszereket és eljárásokat ír le a tárgyi eszközök kezelésére, amelyek a szervezeti menedzsment minden szintjén és működési területén alkalmazhatók, beleértve a tervezésirányítást, az üzemirányítást, a műszaki és termelésirányítást, a pénzügyi irányítást, az eszközgazdálkodást, a karbantartás-irányítást és a minőségirányítást.

 

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. – az MSZT új ügyfele – információbiztonság-irányítási rendszerének sikeres tanúsítása

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) MSZ ISO/IEC 27001 szabvány szerint felépített információbiztonság-irányítási rendszerének tanúsítása decemberben sikeresen lezárult. A tanúsítási eljárás egyértelműen igazolta, hogy a szervezet számára a vevők elégedettsége, az információbiztonság, a szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó jogszabályok betartása maradéktalanul érvényesül a közületi ügyfeleknek nyújtott minősített és nem minősített elektronikus aláírás szolgáltatás, az állampolgárok részére nyújtott minősített , a közületi ügyfeleknek nyújtott minősített és nem minősített elektronikus bélyegzés szolgáltatás, a közületi ügyfeleknek és állampolgároknak nyújtott minősített időbélyegzés-szolgáltatás, a közületi ügyfeleknek nyújtott nem minősített weboldal-hitelesítő tanúsítvány szolgáltatás, a közületi ügyfeleknek nyújtott titkosító, autentikációs és egyéb tanúsítvány szolgáltatás során.

 

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ – az MSZT új ügyfele – irányítási rendszerének sikeres tanúsítása

A decemberben sikeresen lezárult tanúsítási eljárás igazolta, hogy a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ járóbeteg- és fekvőbeteg-szakellátás, diagnosztikai tevékenység, rehabilitációs ellátás, egynapos sebészeti ellátás, fogászati alap-, szak- és ügyeleti ellátás alkalmazási területen megfelel az MSZ EN ISO 9001 követelményeinek. A Magyar Szabványügyi Testület ezt MSZT- és IQNET-tanúsítvány kiadásával ismerte el.

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok