Hírek


Fiatal szakemberek program​

Az IEC évek óta sikeresen működteti a Fiatal Szakemberek Programot (IEC Young Professionals), melynek célja a 20-as és 30-as éveikben járó fiatal szabványosítási szakértők aktivitásának növelése, illetve a szabványosítás népszerűsítése. A program európai szekciójának vezetője tavaly novemberben megkereste a CEN-CENELEC-et, hogy vitassák meg az IEC munkacsoportjai és a CEN-CENELEC közötti együttműködés lehetőségét.

 

2019-ben alakult új szabványosító műszaki bizottságok​

A technikai fejlődés kívánalmainak megfelelően a nemzetközi és az európai szabványosítás folyamatosan alakít új szabványosító bizottságokat az új technológiák és szolgáltatások szabványosítási igényeinek ellátására.

 

A laboratóriumi biológiai kockázatok csökkentése

A betegségek diagnosztizálásától kezdve a tudományos kutatásig a biológiai anyagok laboratóriumokban vagy más helyeken való kezelése elkerülhetetlen számos iparágban, ám ez nem jár veszélyek nélkül.

 

Az MSZT új ügyfele – minőség- és környezetközpontú irányítási rendszerek tanúsítása területén – a Profi-Bagger Kft.​

A Profi-Bagger Kft. 1993-ban alakult, fő tevékenysége kezdetben a használt és új földmunkagépek kereskedelme és szervizelése volt, mely a későbbiek során kiegészült a kommunális és hulladékfeldolgozó célgépek telepítésével. A Társaság az ISO 9001 és az ISO 14001 integrált irányítási rendszerének okirat-megújító auditja alapján az MSZT kiadta a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-rendszertanúsítványt.

 

Aranyoklevél kiadása az NSL SECURITY Kft. részére a sikeres MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti megújító auditot követően

A Magyar Szabványügyi Testület aranyoklevelet adományozott az NSL SECURITY Kft. részére minőségirányítási rendszerével kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. A kitüntetést azok a cégek kaphatják, amelyek irányítási rendszerüket kiválóan és eredményesen működtetik, fejlesztik és a tanúsítványukat legalább 12 éven keresztül fenntartják a Magyar Szabványügyi Testületnél.

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

5G

Tájékozódjon az 5G technológia legújabb szabványosítási híreiről!

Rendszerszabványok