Hírek


Téglalap keresztmetszetű szerkezeti fa általános követelményei magyarul

A magyarul megjelent MSZ EN 14081-1:2016+A1:2019 Faszerkezetek. Szilárdság szerint osztályozott, téglalap keresztmetszetű szerkezeti fa. 1. rész: Általános követelmények szabvány nemcsak a követelményeket, hanem a vizsgálati módszerek előírásait, a teljesítményállandóság értékelési és ellenőrzési módszerét, valamint a szerkezeti fa megjelölését is tartalmazza. A szabvány ZA mellékletet is tartalmaz azzal a céllal, hogy ha a 305/2011/EU rendelet szerinti harmonizált szabványként alkalmazzák, akkor a gyártók e szabvány szerint hozhassák forgalomba termékeiket.


Termékek és épületszerkezetek tűzzel szembeni viselkedésének és tűzállóságának vizsgálata magyar nyelven

A magyar nyelven megjelent MSZ EN ISO 1716 Termékek tűzzel szembeni viselkedési vizsgálatai. A bruttó égéshő (fűtőérték) meghatározása szabvány szilárd termékek bruttó égéshőjének állandó térfogatú bombakaloriméterben való meghatározási módszerét írja le. Az ugyancsak magyar nyelven megjelent MSZ EN 1365-1 Teherhordó elemek tűzállósági vizsgálata. 1. rész: Falak szabvány szerinti vizsgálattal megállapítható, hogy a teherhordó fal reprezentatív mintája képes-e ellenállni a tűz egyik oldalról másik oldalra való átterjedésének és megtartja-e teherhordó képességét.


Magyar nyelvű útmutató a minőségirányítási rendszerekhez alkalmazható statisztikai technikák kiválasztásához

A magyar nyelven megjelent MSZ ISO 10017:2022 Minőségirányítás. Útmutató az ISO 9001:2015-höz alkalmazható statisztikai technikákhoz szabvány segíti az ISO 9001:2015-ben meghatározott minőségirányítási rendszer elemeinek megfelelő statisztikai technikák azonosítását. Elsősorban a minőségirányítási rendszerre fókuszál, de más irányítási rendszerek pl. a környezetközpontú irányítási rendszer, valamint a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerének támogatására is alkalmazható. Ismerteti a statisztikai technika vagy technikacsoport alkalmazásának előnyeit, a javasolt korlátozásokat, alkalmazási példákat és tartalmaz figyelmeztetéseket is.


Sikeres áttérés a MEES 2.0 szerinti rendszerre a Bugát Pál Kórház integrált minőségirányítási rendszerének okirat-megújító eljárása során

A Magyar Szabványügyi Testület a Bugát Pál Kórház MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány és a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok 2.0 előírásain alapuló integrált irányítási rendszerének működését okirat-megújító eljárás alapján kiadott megfelelés igazolásáról szóló tanúsítvánnyal igazolta. A Kórház lehetővé tette, hogy az auditon részt vegyen a Nemzeti Akkreditáló Hatóság képviselője is, amivel jelentősen hozzájárult az MSZT MEES-akkreditációjának fenntartásához.


A MiKoMi Kft. – az MSZT új ügyfele – minőség-, környezetközpontú, valamint munkahelyi egészségvédelem- és biztonságirányítási rendszereinek sikeres tanúsítása

A MiKoMi Kft. MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási, MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási, MSZ ISO 45001 szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelem- és biztonságirányítási rendszereket magában foglaló integrált irányítási rendszerének működését a Magyar Szabványügyi Testület megfelelés igazolásáról szóló tanúsítvánnyal igazolta.


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok