Hírek


A gyermekek biztonsága a játszótereken

A gyermekek biztonsága a játszótereken – a Karc FM rádió riportja az MSZT játszóterek biztonságát vizsgáló tanúsítási menedzserével (a riport kezdete: kb. 13:50)

https://karcfm.hu/archiv/spajz-2019-10-21-0900-1159/

 

Vidámparkok biztonsága

2019 novemberében megjelent a 15 évvel ezelőtti MSZ EN 13814 Vidámparki, mutatványos és hasonló szórakoztatóberendezések és szerkezetek. Biztonság szabvány három részre kibővített és átdolgozott, angol nyelvű szabványsorozata.

 

Az MSZT új ügyfele – a környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítása területén – a Dometál Préstechnikai Kft.

A Dometál Kft. működésében fontos szerepet játszik a vevői igényeknek való megfelelés, a kiváló minőség megteremtése, valamint a folyamatos fejlesztés mellett a környezetvédelem iránti elkötelezettség is. A Társaság elkötelezett, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos lépéseket integrálja mindennapi működésébe, s e feladatok ellátására, az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány alapján vezette be környezetközpontú irányítási rendszerét. 

 

Módosult a vízicsúszdaszabvány

A CEN 2019-ben módosította a vízicsúszdák biztosági követelményeit és vizsgálat módszereit meghatározó EN 1069-1 szabványt, melyet az MSZT november 1-jével, MSZ EN 1069-1:2017+A1:2019 hivatkozási számmal nemzeti szabványként, angol nyelven bevezetett.

 

Időrelék

Az időrelé késleltetett kapcsolást és elengedést lehetővé tevő relé, amely általában programozható. Gyárak, üzemek vezérléstechnikai, automatika, jelző- és működtetőberendezéseinek alapvető fontosságú eleme, és ezenkívül főként lépcsőházakban használják.

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

5G

Tájékozódjon az 5G technológia legújabb szabványosítási híreiről!

Rendszerszabványok