Hírek


100 éve alakult meg az első magyar szabványosító szervezet

100 éve, 1921. április 28-án tartotta alakuló ülését a magyar szabványosítás első hivatalos szervezete, a Magyar Ipari Szabványosító Bizottság. Az alapítók – a mai napig érvényes iránymutatásként – a Bizottság „feladatát abban állapították meg, hogy az összegyűjtött adatoknak és a külföldi eredményeknek felhasználásával az ipar közreműködésével magyar szabványokat állapítson meg. Evégett alakítandónak tartott: főbizottságot, elnökséget, szakbizottságokat, tanácsot, titkárságot”.

 

Kormányzati támogatás az Online Szabványkönyvtár előfizetéséhez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a 2020. évi program folytatásaként, ebben az évben is támogatja minden előfizető Online Szabványkönyvtár előfizetését. Ennek köszönhetően, felhasználóhelyenként 40.000 Ft-tal kevesebbet kell fizetni a teljes (bruttó) előfizetési díjnál. A támogatást 2021. december 10-ig, illetve/vagy a rendelkezésre álló támogatási összeg határáig lehet igénybe venni.

 


Sikeres áttérés az új, munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó irányítási rendszerszabványra (MSZ ISO 45001:2018) a TIGÁZ Zrt.-nél

A TIGÁZ Zrt. Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, amely hazánk 7 megyéjében üzemelteti földgázelosztó rendszerét. A szervezet munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó irányítási rendszerét (MSZ ISO 45001:2018) az integrált irányítási rendszeren belül (MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015) működteti, és az esedékes okirat-megújító audit alkalmával eredményesen áttért a MEBIR-szabvány MSZ ISO 45001:2018-as verziójára.

 


Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok