Hírek


Blokklánc az energiaágazatban: kihívások és lehetőségek​

A CEN és a CENELEC 2019. október 24-én egy szemináriumot szervez a blokklánc-technológiák energiaágazatban való alkalmazhatóságának feltérképezésére. A rendezvény célja a meglévő ismeretek összehangolása és az ágazatközi együttműködés motiválása annak érdekében, hogy a blokklánccal összefüggő tevékenységek révén kulcsfontosságú hozzájárulást nyújtsanak az EU energiarendszerének átalakításához.

 

Ablakok és kültéri bejárati ajtók, valamint a beltéri ajtók szabványai

A CEN 2006-ban közzétette az első, a CEN/TC 33 Ajtók, ablakok, redőnyök, szerelvények és függönyfalak európai műszaki bizottságban kidolgozott nyílászárókra vonatkozó termékszabványt, az EN 14351-1:2006 Ablakok és ajtók. Termékszabvány, teljesítőképességi jellemzők. 1. rész: Tűzálló és/vagy füstgátló tulajdonság nélküli ablakok és külső bejárati ajtók hivatkozási számú és című szabványt. A szabványnak azóta két módosítása jelent meg, az EN 14351-1:2006+A1:2010 és az EN 14351-1:2006+A2:2016.

 

Aranyoklevél kiadása a HUNGAROCOM Híradástechnikai Kft. részére a minőségirányítási rendszerének működtetésére

A Magyar Szabványügyi Testület ügyvezető igazgatója aranyoklevelet adományozott a HUNGAROCOM Híradástechnikai Kft.-nek minőségirányítási rendszerével kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

 

Intelligens városok és közösségek – A polgárok és a fogyasztók igényeinek megfelelő szabványosítás

Az ETSI 2019. december 11-én az intelligens városokról és közösségekről szóló nyílt találkozót szervez a brüsszeli Bloom Hotelben. A találkozó célja annak megvitatása, hogy a szabványosítás miként felel meg a polgárok és a fogyasztók igényeinek, mivel esetenként felvetődik, hogy a szabványok zavarók a városok számára, és nem veszik kellőképpen figyelembe a polgárok igényeit, beleértve az alkalmazhatóságot, a hozzáférhetőséget vagy az adatbiztonságot.

 

Szabványosítási Világnap – 2019. október 14.

Minden évben október 14-én ünneplik a Szabványosítási Világnapot, ezzel is megtisztelve és elismerve annak a több ezer szakértőnek a közös erőfeszítését és munkáját, akik önkéntesen, világszerte műszaki tartalmú dokumentumokat dolgoznak ki, amelyek nemzetközi szabványként jelennek meg.

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

5G

Tájékozódjon az 5G technológia legújabb szabványosítási híreiről!

Rendszerszabványok