Hírek


HIRDETMÉNY​

A koronavírus miatti veszélyhelyzetre tekintettel, a megelőzés és a védekezés támogatása érdekében a  Magyar Szabványügyi Testület ingyenesen elérhetővé teszi honlapján az egészségügyi és a személyi védőeszközök gyártási kapacitásának bővítését, valamint a védekezésben részt vevő kormányzati szervek tevékenységét segítő, az ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódó nemzeti és nemzetközi szabványokat. A szabványok elérése iránti igényeket a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen kérjük jelezni.

 

Kormányzati támogatás az Online Szabványkönyvtár előfizetéséhez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a 2019. decemberi program folytatásaként, ebben az évben is támogatja az Online Szabványkönyvtár előfizetését. Ennek köszönhetően, felhasználóhelyenként 40.000 Ft-tal kevesebbet kell fizetni a teljes (bruttó) előfizetési díjnál. A támogatást 2020. december 10-ig, illetve/vagy a rendelkezésre álló támogatási összeg határáig lehet igénybe venni.

 

PAH-ok meghatározása vízmintákból​

2020. május 1-jén megjelent magyar nyelven az MSZ EN 16691:2016  Vízminőség. Egyes policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) meghatározása a teljes vízmintában. Szilárd fázisú extrakció (SPE) SPE-korongokkal, gázkromatográfiás tömegspektrometriával (GC-MS) szabvány.

 

Műtrágyavizsgálat​

2020. május 1-jén megjelent magyar nyelven az MSZ EN 16963:2018  Műtrágyák. Bór, kobalt, réz, vas, mangán, molibdén és cink meghatározása ICP-AES-sel magyar nemzeti szabvány.

 

Sikeres információbiztonság-irányítási és üzletmenet-folytonossági integrált irányítási rendszer auditja a LOXON SOLUTIONS Zrt.-nél

A 2000-ben alapított LOXON SOLUTIONS Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a kockázatkezelési és hitelezési szoftverek piacának vezető szolgáltatójává vált Közép- és Kelet-Európa, valamint a FÁK országaiban. Ennek biztosítása céljából az eddig is eredményesen működtetett és az MSZT által tanúsított MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány szerinti információbiztonság-irányítási rendszerébe integrálták az MSZ EN ISO 22301:2020 szabvány szerinti üzletmenet-folytonossági irányítási rendszert, amelyet a Magyar Szabványügyi Testületnél elsőként tanúsíttattak.

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok