Hírek


HIRDETMÉNY​

A koronavírus miatti veszélyhelyzetre tekintettel, a megelőzés és a védekezés támogatása érdekében a  Magyar Szabványügyi Testület ingyenesen elérhetővé teszi honlapján az egészségügyi és a személyi védőeszközök gyártási kapacitásának bővítését, valamint a védekezésben részt vevő kormányzati szervek tevékenységét segítő, az ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódó nemzeti és nemzetközi szabványokat. A szabványok elérése iránti igényeket a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen kérjük jelezni.

 

Elkészült a magyar teremakusztika-szabvány

Hosszú előkészítő munka után 2020. szeptember 1-jén az MSZT megjelentette az MSZ 2080:2020 Akusztika. Teremakusztikai követelmények és tervezési ajánlások szabványt, amivel végre hazánkban is léteznek szabványszintű teremakusztikai előírások.

 

Mesterséges intelligencia​

Az Európai Távközlési Szabványosítási Intézet (ETSI) közzétett egy új kiadványt [White Paper on Artificial Intelligence (AI)], amely a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú, az információs és kommunikációs technológiák (IKT) számára hatalmas lehetőségeket és új kihívásokat jelentő témaköreit ismerteti.

 

Az MSZT új ügyfele – minőségirányítási és információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítása területén – az ACPM IT Kft.

Az ACPM IT Kft. globális tevékenységet folytató tanácsadó cég, nemzetközi ügyfeleiknek a legmagasabb szintű szolgáltatást tudják nyújtani IT-tanácsadási területeken. A cég szolgáltatásai minőségének folyamatos fenntartása, az ügyfelek, partnerek és saját adatainak védelme és az érdekelt felek IT- és információbiztonsági elvárásainak való folyamatos megfelelés biztosítása érdekében az MSZT által tanúsíttatta az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeit kielégítő minőségirányítási és az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány követelményeit kielégítő információbiztonsági irányítási rendszerét.

 

Sikeres áttérés az új energiagazdálkodási irányítási rendszerszabványra (MSZ EN ISO 50001:2019) az ÁTI Depo Közraktározási Zrt.-nél

Az ÁTI Depo Közraktározási Zrt. Magyarország egyik legnagyobb raktárkapacitással rendelkező logisztikai szolgáltatója. A szervezet energiagazdálkodási irányítási rendszere a működtetett integrált irányítási rendszeren belül 2018 óta tanúsított a Magyar Szabványügyi Testület által. Az irányítási rendszerek fejlesztése iránti elkötelezettségüket bizonyítva, 2020-ban az elsők között vállalták az új irányítási rendszerszabványra való áttérést (MSZ EN ISO 50001:2019).

 

Magyar nyelvű szabványok

Tekintse meg a legfrissebb magyar nyelvű szabványok listáját!

Közlemények

Tekintse meg a szabványokkal kapcsolatos legfontosabb közleményeket!

Helyesbítések

Tekintse meg a szabványok helyesbítéseit!

Webáruház

Vásároljon nemzeti szabványt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen!

Szabványkönyvtár

Olvassa a teljes magyar szabványállományt online!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Rendszerszabványok